6 tips som hjälper dig lyckas med utebelysningen

När kvällarna blir allt mörkare och under vinterhalvåret kan det vara extra mysigt med en bra utebelysning i trädgården. Men det kan vara svårt att veta vad man ska ha för tanke när man väljer belysning och vilken typ av belysning som passar just din trädgård eller uteplats.

Här har vi samlat några tips som kan hjälpa dig på vägen.

Tänk igenom var du ska ha belysning och varför du ska ha den där. Tänk på hur altan och trädgården används, var tillbringar ni er tid mest på er uteplats?

Att leka med kontrasten mörker och ljus är fint och skapar en bra stämning i trädgården. Använd gärna olika typer av styrkor på belysning för att skapa skiftningar i ljuset.

Tänk inte bara på hur det ser ut i själva trädgården utan även inifrån huset. Ta gärna husets övriga stil i beaktning när du väljer belysning så att det blir en fin helhet.

Har du något som sticker ut i trädgården? Välj att framhäva det där trädet eller den där stora busken med ljusslingor för att skapa extra effekt.

Det är alltid trevligt att belysa entrén in till ditt hus. Det är fint och välkomnande för dina gäster.

Använd dig av ljusslingor, lyktor och annan portabel belysning för att kunna anpassa belysningen efter säsong och tillfälle.

Behöver du kanske hjälp med armaturen eller hur kablar ska dras? Ta hjälp av ett proffs nära dig, hitta en elektriker här.

Skapa offertförfrågan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *