Så får du en mysig uteplats

Så här under sommaren vill man gärna ha en härlig uteplats att vara på under solens alla timmar. Men för att den ska bli så mysig som möjligt krävs det lite eftertanke. Det är ju nästan som ett rum i sig självt.  
Här har vi samlat några bra tips om vad du ska tänka på för att få kvarterets mysigaste uteplats.
1. Omge alltid din uteplats med så mycket planteringar, växter och krukor som möjligt. Men tänk inte bara att dina växter ska vara i markhöjd. Låt klätterväxter växa längs  spaljéer och hänga ner från tak. Det gör att det blir en till dimension.
2. Använd textilier i form av kuddar, mattor och plädar. Idag finns det en hel del textilier som tål lite regn och smuts – anpassade för utomhusbruk. Textilierna kommer definitivt öka mysfaktorn på din uteplats.
3. Försök rama in din uteplats med spaljéer, skärmväggar eller gardiner. Även en matta gör att din uteplats genast blir mer inramad. Genom att rama in din uteplats blir det ett bättre helhetsintryck.
4. När mörkret lägger sig på kvällen men det fortfarande är tillräckligt varmt för att sitta ute är det härligt att ha mysig belysning. Ljuslyktor i olika storlekar samt ljusslingor längs spaljéer gör att du kan njuta av din uteplats även när solen har gått ner.
5. Dekorera och möblera med saker som du vanligtvis har inomhus. Att kombinera olika stilar och möbler kan ofta ge en mysig och avslappnad känsla. Ta dock inte ut dina finaste möbler – det är lätt att de glöms ute.
 

Vill du få hjälp att bygga din uteplats? Anlita ett av våra proffs

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *