Här är de hetaste tipsen för en stressfri semester

Sommarsemestern är för många årets höjdpunkt. Ofta vill vi hinna med att göra allt det där som vi inte hinner med annars och sen är det där med att inte kika in på jobbmejlen där inkorgen bara växer. Hur gör man egentligen för att återhämta sig och hämta tillbaka energi? Vi har listat 5 heta tips!

pexels-photo-38170.jpeg

Sov tills du vaknar

Ställ inte väckarklockan utan sov tills kroppen själv vill gå upp. Sömnen är en väldigt viktig del i vår återhämtning så passa på och njut om möjligheten finns.

pexels-photo-297755.jpeg

Överplanera inte

Ge dig själv tid till att bara vara och göra det som du känner för där och då. Planera under semestern är en balansgång. Vissa blir stressade av att inte ha några planer alls medan andra känner stress över att leverera roliga aktiviteter för familjen. Försök istället hitta en nivå för vad som är rimligt att hinna med. Se även till att ha vissa dagar som inte är planerade, där du har möjlighet att vara spontan. Kanske räcker det med att boka en vecka på landet, men vad ni ska göra där det får ni se.

pexels-photo-313773.jpeg

Variera mot din vardag

Är det så att du har ett väldigt aktivt jobb så passa på att ta en lugnare semester. Är det så att du har ett stillasittande jobb så kan det vara avslappnande att röra på sig och att jobba med kroppen som ombyte. Enligt en undersökning gjord av Hornbach så använder 9 av 10 semestern till att bygga hemma – och många gör det för att de tycker att det är kul. Läs till exempel vår artikel om olika sommarprojekt här.
pexels-photo.jpg

Byt miljö

Om du har möjlighet så byt miljö en period. Det behöver inte handla om att åka utomlands eller att du måste köpa en sommarstuga. Bor du i storstaden så åk ut till skärgården en dag eller ge dig ut i skogen. Ta med picknick och gör det till en rolig dagsutflykt.
pexels-photo-47261.jpeg

Lägg bort mobilen

Att se mejlinkorgen växa kan vara ett stressmoment i sig. Se därför till att stänga av notifikationer så att du inte ser om det är så att mejlen strömmar in. Lägg gärna ifrån dig mobilen helt och hållet. Mobilen skapar hela tiden distraktioner för oss som drar oss från att bara vara.
 
 
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *