Att välja rätt tjänsteleverantör – vad ska man tänka på?

Det har blivit dags, du har beslutat att en tjänsteleverantör ska få i uppdrag att hjälpa dig med något. Med RUT/ROT-avdraget har det aldrig varit lika fördelaktigt som nu att ta in denna hjälp – professionell hjälp. Rätt kunskap, mångårig erfarenhet och rätt verktyg är bara några av fördelarna med att ta in hjälp, om man har den ekonomiska möjligheten. Oavsett om du, vilket vi hoppas, valt att ta in offerter gratis via Dorunner eller inte, så ger vi ett par tips som gör dig till en bättre beställare och ökar chansen för att du ska bli nöjd med slutresultatet.

1. Välj ej första bästa. Ta in flera offerter.

Att ta första bästa företag kan leda till kolossal huvudvärk.
Att ta in flera offerter för ditt projekt är ett måste.
Men, inte alla tar sig tiden att ta kontakt med flera företag.
Prata med minst tre proffs för att försäkra dig om att du anlitar
ett företag med så hög kvalitet som möjligt.

2. Välj inte den billigaste per automatik. Välj den du har mest förtroende för.

Att anlita företaget som ger dig lägst pris är ett vanligt misstag. Experterna föreslår att att man jämför priserna mellan offerterna man tagit in och väljer priset som ligger någonstans i mitten. Utöver det, är det viktigt att investera i ett företag man känner sig bekväm med och som man får förtroende för. Om företaget med lägst pris har bäst omdömen och en portfölj full av fläckfria referenser; anlita företaget. Poängen är att inte enbart stirra sig blind på priset

3. Ställ kontrollfrågor och verifiera fakta. Exempelvis om försäkring, licenser och ekonomi.

Har du läst vilken ”hur-man-gör”-guide som helst, hittar du oftast följande råd:

– Anlita endast certifierade, försäkrade och skuldfria proffs. Men ändå, så blir detta råd ofta ignorerat. Faktum är att det enligt en färsk undersökning visat sig att 48 procent av uppdragsgivarna inte frågade om deras entreprenörs försäkring. Innan du anlitar ett företag, se till att de kan uppvisa skriftlig dokumentation för certifikat, licenser och försäkringar. Dubbelkontrollerad dokumentation är det bästa sättet att se till att ditt ombyggnadsprojekt utförs av någon du kan lita på.

4. En handskakning i all ära, men be om att få det skriftligt.

Inget är skrivet i sten med mindre du har ett skriftligt kontrakt. Ta detaljerade anteckningar över de överenskomna punkterna i kontraktet. Ha en noggrann genomgång med din entreprenör av detaljerna för att försäkra er om att allting är glasklart. Om företaget är tvekandes till att skriva under ett kontrakt, hitta en ny entreprenör.

5. Betala ej i förskott. Sätt upp milstolpar för utbetalningarna.

Om entreprenören du valt att anlita ber om hela betalningen i förskott och innan jobbet har påbörjats, ska du som huvudregel börja leta efter en ny entreprenör. Man kan istället fördela betalningarna efter projektets milstolpar.

Skapa offertförfrågan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *