NFT Ventures väljer Dorunner – Sveriges bästa marknadsplats för att hitta hjälp inom ROT och RUT

Riskkapitalbolaget NFT Ventures, i samarbete med Bonnier News, ser möjligheterna i och har valt att investera i Dorunner AB – en ägarinjektion som ger bolaget möjlighet att initiera sin aggressiva tillväxtplan på en växande marknad.
nftdr
Marknaden för ROT- och RUT-tjänster växer kraftigt. NFT Ventures i samarbete med Bonnier News väljer därför att investera i Dorunner, en av de största marknadsplatserna inom tjänsteförmedling online. På Dorunner kan du som uppdragsgivare enkelt hitta kvalitetssäkrade leverantörer för dina uppdrag inom t.ex. bygg och städ. Sedan starten har Dorunner hjälpt tusentals tjänsteleverantörer att växa genom att tillgodose dem med nya uppdragsmöjligheter. Årligen flödar ca 50.000 uppdragsgivare genom marknadsplatsen på jakt efter en leverantör. Samtliga registrerade företag har genomgått en grundlig screeningprocess och utvärderas därefter löpande baserat på kunders feedback.
”Sättet hur vi letar hantverkare och städföretag förändras, liksom hur de marknadsför sig själva. Att använda telefonkatalogen, lokalprint, eller Eniro blir allt mer ovanligt. Istället Googlar vi eller använder on-demand-tjänster som Dorunner. Mun-till-mun metoden är fortfarande det överlägset vanligaste sättet men förflyttningen är påtaglig. Allt flyttar in i mobilen, vi förväntar oss att allt ska finnas en knapptryckning bort. Vi är rätt positionerade för att kapitalisera på denna beteendeförändring. Med NFT som partner får vi tillgång till strategisk kompetens och ökad medieexponering”, säger Thomas Larsson, VD Dorunner.
Bakom Dorunner står bland andra Peter Settman och serie-entreprenören Daniel Kaplan, grundare av Tradera.
”NFTs investering är välkommen av flera anledningar. Detta ger oss finansiella muskler att ta bolaget till nästa nivå och nå våra målgrupper bredare och bättre – dessutom ser vi det som ett bevis på att vi är bra på det vi gör.”, säger Daniel Kaplan. Styrelseordförande Dorunner.
Dorunner AB förmedlar omkring 50.000 kunder årligen till sina anslutna tjänsteleverantörer. On-demand marknaden växer i stadig takt och omsätter idag totalt ca. 200.000 kunder. Potentialen är samtidigt enorm. Som jämförelse kan nämnas att antalet individer som utnyttjade ROT- och RUT-avdrag under 2015 uppgick till knappt 1.8 miljoner enligt Skatteverket.
Dorunner är verksamma huvudsakligen i Sverige men finns och växer även i Danmark samt Norge (www.dorunner.se, www.dorunner.dk och www.dorunner.no). Dorunner är Skandinaviens största och snabbast växande förmedlare av hantverkare och andra tjänsteföretag såsom städ och flytt.
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *