3 tips från proffsen – Det här behöver du hålla koll på

Vi träffade Martin Lindqvist och Hampus Engström, grundare av byggfirman Lindqvist & Engström, samt vinnare av ”Årets Hantverkare 2016”. Ett av Dorunners medlemsföretag som här ger Dorunners uppdragsgivare några tips inför vintern.

017

Det handlar här om att skydda sig från den ökade nederbörden som vanligtvis faller innan vintern. Gör man inte detta finns risken att vintern inte bara blir kallare än vad den redan är, men också väldigt dyr.

  • Tak: Se till att kontrollera taket inifrån. ”Gärna under eller direkt efter ett skyfall”, får vi veta. Detta gör du bäst genom att kika in i kryputrymmen och liknande utrymmen, för att på så sätt säkerställa att ingen fukt kommer in. Det är även bra att dubbelkolla så att samtliga takpannor ligger rätt.

  • Stuprännor: Typisk sak som det slarvas med. ”Det räcker väl med att man har stuprännor”, tänker många – men för många kan det sluta med en dyr historia.

    Stuprännorna skall kontrolleras noga så att regnvattnet landar där det är tänkt och t.ex. inte ner längs fasaden eller att det skapas ansamlingar av vatten vid husgrunden. Annars kan du bli i behov av en dränering.

  • Skorsten: ”Jaha, den har väl sotaren koll på, eller?”. Det stämmer till viss del, men frostsprängningar kan hälsa på varje år, sotaren inte lika ofta. För att undvika frostsprängningar så se till att skrapa ur lösa fogar och sprickor samt täta med murbruk. Glöm inte heller att täta runt ventilationsrör samt takfönster med byggsilikon.

     Behöver du offert? Klicka här  –  titta på Lindqvist &  Engström profil? Klicka här

1 comment on “3 tips från proffsen – Det här behöver du hålla koll på

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *